Budgetcoaching. Succesverhalen van deelnemers

Succesverhalen van deelnemers dankzij budgetcoaching.
Veel mensen hebben financiële zorgen door geldtekort en schulden. Budgetcoaching biedt uitkomst!
Hieronder een paar voorbeelden; “Ik had loonbeslag. Met de budgetcoach hebben we betalingsregelingen getroffen met schuldeisers. Nu heb ik  financieel overzicht. En ga ik met meer plezier aan het werk!”
“Eerst meldde ik me één keer per maand ziek door de stress. Ook opende ik geen post meer. Zonder hulp zou de situatie verergeren. Gelukkig is alles nu op orde. Voor financiële rust blijf ik onder budgetbeheer.”
“Dankzij de budgetcoach zijn we niet uit huis gezet door de gerechtsdeurwaarder. De reguliere huur wordt weer betaald.  We regelden een moratorium bij de gemeente. Zo kregen we meer tijd om de schulden op te lossen. Door budgetcoaching werk ik weer met positieve inzet. Daarom ben ik blij met de hulp van mijn werkgever!”
Dit zijn mooie resultaten dankzij financiële training.

Samenwerken met een budgetcoach

Samenwerken met een budgetcoach levert geld op. Ook voor de opdrachtgevers. Investeren in budgetcoaching is juist in coronatijd verstandig. En maakt mensen gelukkiger!
De succesverhalen van deelnemers zijn hiervan het bewijs. Na een geslaagd budgetcoachprogramma op maat hebben deelnemers meer kennis over financiële zaken. De reguliere betalingen worden hervat. Hierdoor ervaren ze minder stress. Ook daalt het ziekteverzuim. Kortom het welzijn en plezier in het leven van de mensen nemen toe.
Een empathische bejegening en vasthoudendheid van een budgetcoach is van groot belang voor het slagen van een budgetcoachtraject.
Zie ook de blog programma budgetcoaching

Feedback

Geldzorgnet vraagt feedback aan alle deelnemers om zo de kwaliteit en functioneren van de budgetcoach te toetsen. Hier volgen een paar evaluatievragen aan een deelnemer; “Op welke manier heeft de budgetcoach je ondersteund met het oplossen van schulden? Samen met de budgetcoach hebben we betalingsregelingen getroffen. Ook kreeg ik hulp bij contact met de gemeente en verzekeraar. Er loopt een rechtszaak. De budgetcoach ondersteunt me hierbij. Nu ik in de bijstand zit stuurt de budgetcoach regelmatig vacatures naar me toe. Maar vooral hulp bij motivering om zaken goed aan te pakken.
Hoe heeft de budgetcoach je bejegend? Zeer prettig en vooral begripvol.
De ervaar je de inzet van de budgetcoach? De budgetcoach toont kordate en vakkundige inzet!”
De deelnemer is duidelijk tevreden met het resultaat. Door feedback weet je gelijk of het plan van aanpak positief uitpakt. Budgetcoaching biedt toekomstperspectief.

Financiële stress

Het is bekent dat financiële problemen en gebrek aan geld stress bezorgt. Om een goed eindresultaat van een budgetcoachprogramma te halen, is een proactieve werkhouding van deelnemers vereist. En dit valt niet altijd mee. De ervaring leert dat deelnemers vaak moeite hebben met het nakomen van afspraken. Ook het doen van opdrachten is voor hen moeilijk. De verklaring hiervoor is concentratieverlies door langdurige stress.
dr. Erik Scherder: “Bij teveel stress raakt de hippocampus van de hersenen overwerkt. Een overwerkte hippocampus uit zich ook in geheugenproblemen, depressie en angststoornissen. Dit is de reden dat veel mensen die last hebben van langdurige stress, concentratieproblemen hebben”. 
Daarom is persoonlijk contact en geduld heel belangrijk om de stress van deelnemers te verminderen. Zo vergroot je de kans op een succesvol budgetcoachtraject.

Intrinsieke motivatie

Door de intrinsieke motivatie van deelnemers te versterken help je hun doelen te bereiken. Ook empathisch meedenken en de deelnemers bijsturen, zodra de focus op het plan van aanpak vermindert. Kortom: blijven ondersteunen om te voorkomen dat deelnemers terug vallen in oude gewoonten.
Bij een eerste bezoek is de deelnemer al vaak opgelucht. Je merkt dat de stress direct al wat afneemt. Na een paar succesjes zie je hen opbloeien en de situatie verbeteren.
En dat is de reden om te investeren in een budgetcoachprogramma op maat!

Hebt u een werknemer met loonbeslag? Heeft u last van betalingsachterstanden? Wilt u iemand helpen met financiële stress en of schulden? Neem dan gerust contact met ons op voor meer succesverhalen!

Leave a Reply