Bewust levenBusiness

Persoonlijke financiële check (PFC)

By 29 oktober 2018 No Comments
Geldzorgnet.nl

Persoonlijke financiële check

Wel eens aan een PFC gedacht?
Wij geven werknemers een Persoonlijke Financiële Check.
Werkgevers kunnen hun werknemers met financiële problemen helpen. De PFC behandelt onder meer de volgende  vraagstukken. Hoe staat het met je pensioen? Spaar je regelmatig? Heb je schuld(en)? Hoe ziet je uitgavenpatroon eruit? Wat voor hypotheek heb je afgesloten? Los je regelmatig af? Hoe staat het met toeslagen? Is je verzekering nog actueel?
Life-events zoals scheiden, samenwonen, kinderen, ontslag en andere beïnvloeden de financiële situatie. De werkgever kan de werknemer ondersteuning bieden met een PFC, zodat de werknemer zich minder snel afmeld van het werk. Voor de werkgever dus kostenbesparend. Inclusief ondernemerschap is de normaalste zaak. Het geeft voor zowel de werkgever en werknemer meer werkplezier.
De letters PFC heb ik gegoogeld.
Toen kwam ik bij de website van het Nederlandse herseninstituut terecht. PFC staat voor Prefrontale cortex.
Dit is ‘Het evolutionair ‘modernste’ deel van de neocortex van de hersenen dat betrokken is bij functies als plannen, besluiten nemen en emoties reguleren.
Dit deel van de hersenen wordt ook in verband gebracht met het werkgeheugen’.
Dus de prefrontale cortex wordt direct geactiveerd zodra je bezig bent met geldzaken.

Geldzorgnet heeft een financiële scan. Deze PFC is bedoeld om je financiën te managen. Met de persoonlijke financiële check krijg je beter grip op je portefeuille.
Dit geeft meer financiële rust.
Heb je zorgen?
Neem dan contact met ons op.

Sandra Lanser

 

 

Leave a Reply