Wel eens aan een PFC gedacht?

Wij geven werknemers een Persoonlijke Financiële Check.
Werkgevers kunnen hun werknemers met financiële problemen helpen. De PFC behandelt onder meer de volgende  vraagstukken. Hoe staat het met je pensioen? Spaar je regelmatig? zie de bufferberekenaar van het Nibud. Sta je in BKR geregistreerd? Wat voor hypotheek heb je afgesloten? Los je regelmatig af? Hoe staat het met je toeslagen? Zijn jouw verzekeringen nog actueel? De PFC geeft je financieel overzicht en financiële rust.

Heb je kinderen van 18 jaar en ouder?

Er verandert veel. Kinderbijslag en kindgebonden budget stoppen bij het bereiken van hun 18e verjaardag. Bankzaken en (zorg)verzekeringen gaan zij voortaan zelf regelen en betalen. Volgen zij een studie? Dan kunnen de jongvolwassenen studiefinanciering aanvragen bij DUO
Vraag om een gesprek met een financiële adviseur.

Life-events.

Scheiden, samenwonen, kinderen, ontslag en andere beïnvloeden de financiële situatie. De werkgever kan de werknemer ondersteuning bieden met een PFC. De werknemer meld zich dan minder snel af van het werk. Voor de werkgever dus kostenbesparend. Inclusief ondernemerschap is de normaalste zaak.
Het geeft voor zowel de werkgever en werknemer meer werkplezier.

Geldzaken en de Prefrontale cortex.

De letters PFC heb ik gegoogeld.
Toen kwam ik bij de website van het Nederlandse herseninstituut terecht. PFC staat voor Prefrontale cortex.
Dit is ‘Het evolutionair ‘modernste’ deel van de neocortex van de hersenen.
Dit deel is betrokken bij functies als plannen, besluiten nemen en emoties reguleren. Dit deel van de hersenen wordt ook in verband gebracht met het werkgeheugen’. Dus de prefrontale cortex wordt direct geactiveerd zodra je bezig bent met geldzaken.

De PFC van Geldzorgnet is bedoeld om je financiën te managen. Met de persoonlijke financiële check krijg je beter grip op je portefeuille.
En maakt je financieel bewust.

Heb je zorgen of wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

 

 

Leave a Reply