Succesverhalen van deelnemers dankzij budgetcoaching

Succesverhalen van deelnemers dankzij budgetcoaching. Er zijn helaas veel mensen met financiële zorgen door geldtekort en schulden. Een budgetcoach biedt uitkomst! Hieronder een paar voorbeelden;
“Ik had loonbeslag. Door bemoedigende gesprekken met de budgetcoach heb ik nu weer financieel overzicht. En de schulden worden afbetaald. Ook heb ik weer meer plezier in mijn werk!”
“Eerst meldde ik me één keer per maand ziek. Ik opende geen post meer door stress. Zonder hulp zou het helemaal uit de hand lopen. Nu is alles op orde en blijf ik onder budgetbeheer.”
“Dankzij de budgetcoach zijn we niet uit huis gezet door de gerechtsdeurwaarder. We hebben ervoor gezorgd, dat de reguliere huur weer betaald wordt. Ook regelde we een moratorium bij de gemeente.  Zo kregen we tijd om de schulden inzichtelijk te maken. Ik ben weer volop aan het werk. Ik ben blij dat mijn werkgever me heeft geholpen!”
Dit zijn mooie resultaten en geeft veel voldoening. Dit kan alleen worden bereikt met een goede proactieve werkhouding en prettige samenwerking tussen de budgetcoach en deelnemer.

Samenwerken met een budgetcoach

Prettig samenwerken met een budgetcoach levert mooie resultaten op. Ook voor de opdrachtgevers. Investeren in budgetcoaching is juist in coronatijd verstandig.
De succesverhalen van deelnemers is hiervan het bewijs. Na een geslaagd budgetcoachprogramma op maat hebben deelnemers meer kennis over financiële zaken. Ze hebben weer overzicht. Ook ervaren ze minder stress, hebben minder last van concentratieverlies en melden zich minder vaak ziek. De reguliere betalingen worden hervat. Kortom het welzijn en plezier in het leven nemen toe!
Dit bereik je door een goed plan van aanpak en interactieve samenwerking tussen de budgetcoach en deelnemer. Een empathische bejegening en vasthoudendheid van een budgetcoach is van groot belang voor het slagen van een budgetcoachprogramma.
Zie ook de blog programma budgetcoaching

Feedback

Geldzorgnet vraagt feedback aan alle deelnemers om de kwaliteit en functioneren van de budgetcoach te toetsen. Hier volgt een paar vragen aan een deelnemer; ·”Op welke manier heeft de budgetcoach je ondersteund met het oplossen van schulden? Samen met de budgetcoach hebben we betalingsregelingen getroffen. Ook kreeg ik hulp bij contact met de gemeente en verzekeraar. Er loopt een rechtszaak. De budgetcoach ondersteunt me hierbij. Nu ik in de bijstand zit stuurt de budgetcoach regelmatig vacatures naar me toe. Maar vooral hulp bij motivering om zaken goed aan te pakken.
Hoe heeft de budgetcoach je bejegend? Zeer prettig en vooral begripvol.
De inzet van de budgetcoach. Wat ging goed? En wat kan beter? De budgetcoach toont kordate en vakkundige inzet!”
De deelnemer is duidelijk tevreden met het resultaat. Een budgetcoachprogramma biedt toekomstperspectief en levert geld op.

Financiële problemen en stress

Het is bekent dat financiële problemen en gebrek aan geld stress bezorgt. Voor een goed eindresultaat van een budgetcoachprogramma is een proactieve werkhouding van deelnemers vereist. En dit valt niet altijd mee. De ervaring leert dat een deelnemer moeite heeft met het nakomen van afspraken en het doen van de overeengekomen opdrachten.
dr. Erik Scherder: “Bij teveel stress raakt de hippocampus van de hersenen overwerkt. Een overwerkte hippocampus uit zich ook in geheugenproblemen, depressie en angststoornissen. Dit is de reden dat veel mensen die last hebben van langdurige stress, concentratieproblemen hebben”. 
Persoonlijk contact en geduld gedurende een budgetcoachprogramma vermindert de stress van deelnemers. Zo vergroot je de kans op een succesvol eindresultaat.

Intrinsieke motivatie

Door de intrinsieke motivatie van deelnemers te herhalen help je hun doelen te bereiken. Ook empathisch meedenken en de deelnemers bijsturen, zodra de focus op het plan van aanpak vermindert. Kortom, ingrijpen wanneer men dreigt terug te vallen in oude gewoonten.
Bij een eerste bezoek is de deelnemer al vaak opgelucht. Je merkt dat de stress direct al wat afneemt. Na een paar succesjes zie je hen opbloeien en de situatie verbeteren.
En dat is de reden om te investeren in een budgetcoachprogramma op maat!

Hebt u een werknemer met loonbeslag? Hebt u last van betalingsachterstanden? Wilt u iemand helpen met financiële stress en of schulden? Neem dan gerust contact met ons op

What do you want to do ?

New mail

Leave a Reply